Kik vagyunk, mit szeretnénk elérni

Egyesületünk alapítói közel tíz éves múltra tekinthettek vissza a szoptatás támogatásában, és az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő, támogató munkában, amikor a Maternet életre kelt.

Az anyák szélesebb körű támogatását indokolta, hogy sokszor nem teljesül a hiteles információhoz és segítséghez való joguk, ez pedig nem csak a szoptatás sikerét ássa alá, hanem visszaveti anya és gyermeke egészséges testi, lelki és szociális fejlődését is.

Azon dolgozunk, hogy elérhetővé váljon minden szükséges információ, és segítség, hogy a nők összhangot teremthessenek magukban a szerepeik között, és megalapozott, felelős döntést hozhassanak arról, milyen életvezetési stratégiákat választanak.

Közös erővel szeretnénk elérni, hogy az anyák szabadon élhessenek az emberi méltósághoz, az önrendelkezéshez, a magán- és családi élet tiszteletben tartásához és a tájékoztatáshoz való jogukkal, úgy a várandósgondozás, majd a szülészeti ellátás során, mint egyéb szociális ellátásban és tevékenységben.

Szeretnénk, ha az anyákat érintő ellátások nem szokásjogon alapulnának, hanem követnék a tudományos bizonyítékokon alapuló legjobb gyakorlatokat, és a nemzetközi ajánlásokat. Így egy anyának sem kéne küzdenie a szoptatásért, könnyen elérhetőek lennének a korszerű szoptatási ismeretek, és egy segítői hálózat.

Célunk, hogy a nők magabiztosan és jól érezzék magukat anyaként, párként, nőként az élet minden területén.

 

Maternet Egyesület