Pozitív Fegyelmezés

“A szeretetteljes és következetes nevelés lett a megoldás a családunk nyugalmára. A Pozitív Fegyelmezés megmutatta nekünk, mire vagyunk képesek együtt, nyugodt, vidám és tiszteletteljes légkörben”

 • Amikor higgadtnak kéne maradni, meg kéne ölelni, de a tehetetlen düh átveszi az irányítást a szavaid, hangsúlyod felett …
 • Amikor pontosan tudod, mit kéne tenned és mit nem, mégis a rosszul működő örvénylő körforgásban találod magad …
 • Amikor el kéne kezdened, ki kéne tartanod, meg kéne tenned, és akkor jön az, ami erősebb nálad: “ááá, majd később/holnap/majd, amikor/nem is az én dolgom” …    
 • Amikor felbosszant, elkeserít, nem érted, hogy miért visekedett így? Vajon tehetsz valamit, hogy ne forduljon többet elő?

Akkor jön a Pozitív Fegyelmezés, és a hibából esély lesz, a bizonytalanságból cél, a tehetetlenségből megannyi eszköz, és működő stratégia, amely megerősíti és fantasztikus készségekkel ruházza fel az egész családot.

Programjainkon MEGTANULOD,

               hogyan …

 • légy hatékony úgy, hogy az élvezetes is legyen közben
 • lehet szeretetteljesen és következetesen hosszútávú eredményt elérni
 • válik a gyerekből felelős problémamegoldó
 • csökkentheted a vitákat, makacskodást, hatalmi harcot
 • épül együttműködő és kölcsönös tiszteleten alapuló otthon
 • használd a Pozitív Fegyelmezés eszköztárát, és érezd magad kompetensnek
 • kapcsolódj, kapcsolódj, kapcsolódj
Ha készen állsz hatékonyan változtatni és változni, hogy a családod a jó légkörből a legjobb légkör felé fejlődhessen, neked szól a:

Három alkalmas, csoportos POZITÍV FEGYELMEZÉS ALAPKÉPZÉS 

/ 6 óra / 3 hét / élő személyes résztvétellel (Nagyváradon) vagy élő online résztvétellel

A képzés workshop formájában mélyíti el az új ismereteket, és biztosít gyakorlatot a Pozitív Fegyelmezés eszköztárában. A helyzetgyakorlatok során a szülők rálátnak a gyermekeiket mozgató “rugókra”, és megtanulják hatékonyan, tiszteletteljesen és szeretettel ápolni és fejleszteni azokat úgy, hogy közben saját magukról is sokat tanulnak. Az élmény alapú képzés feltárja, hogyan támogasd a gyermeked úgy, hogy közben magad is megerősödj.

A képzéssel megismered és használni tudod a Pozitív Fegyelmezés szemléletét. Lefektetheted egy kiegyensúlyozott és vidám légkör alapjait otthon:

 1. Kedves és határozott leszel egyidőben
 2. Segíted a gyermeked, hogy értékesnek érezze magát és tudja, hogy hozzád tartozik
 3. Hatékony leszel hosszútávon
 4. Értékes szociális és életvezetési készségeget tanítasz
 5. Ösztönzöd a gyermeked, hogy felfedezze a képességeit, erejét és fejlődő problémamegoldó gondolkodását építően használja


6 hetes, online, egyéni ütemű szülőtréning

6 héten át minden héten kapsz három videó leckét, amelyek mellett helyzetgyakorlatok segítségével helyezkedünk bele a gyermek világába, és értjük meg a hatékony nevelés eszközeit, villámvideók és heti egy LIVE esetmegbeszélő találkozó is vár rád, amelyek segítségével:  

 • Megtervezed, mit szeretnél elérni.
 • Eldöntöd, mit változtatnál és mi működik jól a kapcsolatotokban.
 • Stratégiát készítesz, amely elvezet a célodhoz.
 • Megtanulod felismerni és megszüntetni a hátráltató tényezőket, megtörni a visszatérő viselkedéspirálokat, átírni a hozott káros mintákat és blokkokat, amelyek a céljaid útjában állhatnak. 
 • Gyakorolni kezded az új készségeidet és eszközeidet.
 • Megtanulod megjavítani a kapcsolataidat konfliktusok, és hibák után. Megtanulod fenntartani a mély kapcsolatokat.
 • Megtanulod, mi a teendőd, ha hibázol, és azt is, hogy mi a teedőd, ha hibázik a gyermeked.
 • Konfliktuskezelő, indulatkezelő és együttműködést támogató eszközöket kapsz, amelyek segítségével nyugodtabb és örömtelibb lesz a nevelés.
 • Megtapasztalod, hogy mire vagytok képesek együtt nyugodt, vidám, tiszteletteljes légkörben.

Ezen kívül: 

A heti LIVE alkalmával személyesen is felteheted a kérdéseidet, és megtapasztalhatod, hogy mások is hasonló csónakban eveznek. A kérdésekre közösen keressük majd a válaszokat, és megismerkedünk a PF esetfeldolgozó technikájával. A találkozókról felvétel készül, amit bármikor visszanézhetsz. 

A hat hét alatt megkapod mind az 52 Pozitív Fegyelmezés eszközt PDF formájában, emellett egy ajándék gyakorló mappát is, amely gyors vizuális emlékeztető lesz, bármikor szükséged van ismétlésre.


MELYIK VALÓ NEKEM???

6 hetes, online:

 • egyéni tempó,
 • visszanézhető videók,
 • élő bevonódási lehetőség (heti LIVE esetmegbeszélés),
 • hat héten át segít a fókuszt a gyermeken tartani, így hatékonyan támogat az új szokások kialakításában.
 • a pároddal együtt vehettek részt egyetlen részvételi díjjal, ki-ki a saját tempójában és érdeklődése szerint haladhat.
 • Lehetőség “anonim” kérdésre és hozzászólásra, amennyiben egy téma érzékenyen érint
 • kedvező ár: 35O RON – Most EARLY BIRD kedvezménnyel 3OO RON!

3 alkalmas, élő:

 • támogató közösség
 • az interaktív gyakorlatok mélyebb hatása
 • a csapatban fejlődés húzóereje
 • a párod féláron vehet részt
 • nyomtatott tartalmak
 • az alapképzés után eldöntheted, hogy szeretnéd-e folytatni
 • kedvező ár: 35O RON – Most EARLY BIRD kedvezménnyel 3OO RON!


Ha a szülőtréningek után azon kapod magad, hogy túl jó a közösség, és túl fontos a tartalom, hogy itt hagyd abba, akkor van lehetőség a folytatásra!

Pozitív Fegyelmezés Haladóknak

A haladó program folytonos gyakorlási és tanulási lehetőséget biztosít azok számára, akik az alaptréning után kedvet kapnak a Pozitív Fegyelmezéshez.

A szülőtréningek után minden alkalommal az a legnagyobb kérdés, hogy lesz-e folytatás? A szülők ráéreznek, hogy a közösség megtartó ereje, és Dr. Jane Nelsen hatékony programja hosszútávon még több erőforrást nyújt az otthoni célkitűzéseink megvalósításához. A haladó program ezért folytonos gyakorlási lehetőséget kínál. Előfizetési programmal addig maradhatsz a csoportban, ameddig szükségét érzed. A csoport hetente LIVE online találkozókat tart, ahol a sarkalatos témaköröket dolgozzuk fel, kéthavonta élő találkozókon folytatjuk a tréning programját, és heti elmélyítő önálló munkával segítjük a folyamatot.

Jelentkezz a Pozitív Fegyelmezés Képzésre, és ajándékozd meg magad önbizalommal és eszközökkel.


maternet@gmail.com

0770102113

Habár a Pozitív Fegyelmezés világszerte díjköteles, nem szeretnénk, hogy egy család a pénz hiánya miatt maradjon ki a pozitív fegyelmezés lehetőségeiből, ezért, ha nem tudod megengedni magadnak a képzést, de úgy érzed, nagyon nagy segítség lenne az életedben, írj nekünk egy motiváló levelet a maternet@gmail.com címre, amelyben indoklod a kérésed, és megbeszéljük a lehetőségeket.

A POZITÍV FEGYELMEZÉS SZEMLÉLETE – ALFRED ADLER, RUDOLF DREIKURS ÉS JANE NELSEN PSZICHOLÓGIAI ALAPJAIN – ARRA FEKTETI A NEVELÉS HANGSÚLYÁT, HOGY MINDEN EMBERI LÉNYNEK SZÜKSÉGE VAN KÖTŐDŐ KAPCSOLATOKRA ÉS A TUDATRA, HOGY ÉRTÉKES. AZ ADLERI PSZICHOLÓGIA (ÉS A POZITÍV FEGYELMEZÉS) SZERETETTELJESEN ÉS KÖVETKEZETESEN BIZTOSÍTJA AZ OPTIMÁLIS ÉS EGÉSZSÉGES HOSSZÚTÁVÚ DÖNTÉSEKET, AMELYEK SEGÍTIK A GYERMEK ÉS A SZÜLŐ KOMPETENCIA ÉRZÉSÉT ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT. AZ “EXPRESSZ MAGATARTÁS-JAVÍTÓ TECHNIKÁK” SOKSZOR KÁROSÍTJÁK A KAPCSOLATUNKAT ÉS HOSSZÚTÁVÚ NEGATÍV KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRNAK, EZÉRT AZ EGÉSZ CSALÁD ÉRDEKE, HOGY CÉLTUDATOSAN VÉRTEZZÜK FEL GYERMEKEINKET ÖNÉRZETTEL, ÖNBIZALOMMAL, EGYÜTTMŰKÖDÉSSEL ÉS KITARTÁSSAL – OLYAN ÉLETVEZETÉSI KÉSZSÉGEKKEL, AMELYEK ÁLTAL PARTNERRÉ ÉS SIKERES TAGJÁVÁ NŐNEK A KÖZÖSSÉGÜKNEK. A POZITÍV FEGYELMEZÉS ALAPJA A TISZTELETTELJES LÉGKÖR, A SZERETŐ KAPCSOLÓDÁS ÉS A KÖVETKEZETES (MEGOLDÁSKÖZPONTÚ) FEGYELEM.


Vélemények az alapképzésről:

Egy újabb klassz erdélyi csoportba csöppentem bele. Nagyszerű édesanyák és édesapák alkotják ezt a csoportot. Hogy mi is fogalmozódott meg bennem e szűk két óra alatt? Talán az, hogy a gyermeki érzékenység az egyik legcsodálatosabb dolog, amivel találkoztam. Valamint az, hogy nem a ” kell törekednünk, hanem az egymás iránti figyelemre, s ne a viselkedés milyenjét akarjuk elemezni, hanem a mögötte lévő érzéseket. (Bea)

A pozitív fegyelmezés workshopon való első részvétel rávilágított arra, hogy van egy másik járható út is, amin végigmenve könyebben el tudom érni a gyerekeimnél a kitűzött célokat. Ehhez nekem is tanulnom és változnom kell. Köszönöm az ,,iránytűt”, amit ehhez a szemlélethez adtatok. (Anikó)

Újabb nagyon izgalmas két óra telt el úgy, hogy 15 percnek éreztem. Egyre mélyebbre ássuk magunkat a PF tárházába és értem meg, hogy azzal, ahogy én reagálok egy helyzetre, konfliktusra mit is üzenek a gyereknek, és hogy a “rosszul viselkedik” bélyeg hátterében mennyi minden is állhat. Magamra ismerek az összes szituációs játéknál, és megértem, hogy apró lépesekkel haladni tudok afelé, hogy egy olyan gyereket neveljek aki küzd, érez és gondolkodik. Kell ennél több? (Krisztina)

Az első online képzés meglepetésekkel indult: jó volt rácsodálkozni, milyen sokan részt veszünk és nem csak passzív hallgatók leszünk, hanem aktív résztvevők. A vége volt a legjobb: amikor szerepeket lehetett játszani, és a szülő végre gyerek lehetett. Ez egyébként nagyban segítette a hallottaknak a beépülését is. Egészen más egy műhelymunka keretében ismerkedni a Pozitív Fegyelmezés eszközeivel, mint csak olvasni róla. (Emese és Attila)