Miért érdemes nagyszülőként újra fegyelmezési és nevelési eszközöket elsajátítani?

A Pozitív Fegyelmezés célja, hogy unokáink megállják a helyüket az élet bármilyen területén, ha felnőnek.

Ugyanakkor tiszteletteljes és kölcsönös bizalomra épülő légkört teremt az egész család számára. Nagyszülőként olyan eszközökkel és működő stratégiával ruházza fel, amelyek megerősítik és fejlesztik az egész családot.

A Pozitív Fegyelmezés szemléletének alapjait Jane Nelsen tette le, aki maga is 18 unokával büszkélkedő nagymama, hét gyermek édesanyja, és pszichológusként az adleri pszichológia követője.

Gyermekei nevelése során kidolgozta, hogyan legyen hatékony miközben élvezi is az anyaságot, hogyan érhet el szeretetteljesen és következetesen hosszútávú eredményt; hogyan csökkentheti a vitákat, a makacsságot és a hatalmi harcokat, és hogy építhet együttműködő és kölcsönös tiszteleten alapuló otthont. Tudását tovább vitték a gyermekei, és ő maga nagymamaként élvezi a szemlélet gyümölcseit.

Rádöbbent, hogy a Pozitív Fegyelmezés a kulcsa az egész család nyugalmának és együttműködsének, hiszen a kapcsolatok elmélyítésére, konfliktuskezelésre és együtt gondolkozásra teszi a hangsúlyt, miközben erősíti mindenki önértékelését és fontosságtudatát.

A Pozitív Fegyelmezés nem használ büntetést, megszégyenítést, kioktatást, nem használ jutalmazást sem. Ezek helyett hosszútávon eredményes eszközöket vet be (szám szerint 52 ilyen eszközt), amelyek segítségével a kisunoka felelősségteljes, kitartó, kiegyensúlyozott és boldog felnőtté válhat.

Tudjon meg többet a Pozitív Fegyelmezésről, és csatlakozzon a Pozitív Nagyszülőkhöz a Facebookon:

Üdvözüljük!

Két elhivatott édesanya vagyunk, összesen hat gyerekkel (3-3), akik családjuk mellett mások családi jólétéért, támogatásáért és tájékoztatásáért is küzdenek.

Hiszünk abban, hogy hiteles információ birtokában, és támogató közösség körében, minden anya és apa képes felelős, tájékozott döntéseket hozni, amelyek összhangban vannak a gyermek, a saját, és az egész család érdekeivel. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a nagyszülők szerepét a családok jólétében.

Tudjon meg rólunk többet

A nagyszülők jelentik az első tapasztalatot a külső világgal a kisunoka számára. Érdeklődő, fejlődni akaró, támogató nagyszülőre mindenkinek szüksége van! Tiszteleten és nyitottságon alapuló kapcsolatokra a nagyszülőknek is szüksége van!