6 hetes, online, egyéni ütemű szülőtréning

visszanézhető videó tartalmakkal, helyzetgyakorlatokkal és LIVE-okkal

Mire számíthatsz?

Április 24 – Június 4
2O23


35O RON


Kérlek, befizetés előtt jelezd a regisztrációs szándékodat

6 hét online, egyéni tempóban – FB zárt csoportban

6 héten át minden héten kapsz három videó leckét, amelyek mellett helyzetgyakorlatok segítségével helyezkedünk bele a gyermek világába, és értjük meg a hatékony nevelés eszközeit, villámvideók és heti egy LIVE esetmegbeszélő találkozó is vár rád, amelyek segítségével:  

 • Megtervezed, mit szeretnél elérni.
 • Eldöntöd, mit változtatnál és mi működik jól a kapcsolatotokban.
 • Stratégiát készítesz, amely elvezet a célodhoz.
 • Megtanulod felismerni és megszüntetni a hátráltató tényezőket, megtörni a visszatérő viselkedéspirálokat, átírni a hozott káros mintákat és blokkokat, amelyek a céljaid útjában állhatnak. 
 • Gyakorolni kezded az új készségeidet és eszközeidet.
 • Megtanulod megjavítani a kapcsolataidat konfliktusok, és hibák után. Megtanulod fenntartani a mély kapcsolatokat.
 • Megtanulod, mi a teendőd, ha hibázol, és azt is, hogy mi a teedőd, ha hibázik a gyermeked.
 • Konfliktuskezelő, indulatkezelő és együttműködést támogató eszközöket kapsz, amelyek segítségével nyugodtabb és örömtelibb lesz a nevelés.
 • Megtapasztalod, hogy mire vagytok képesek együtt nyugodt, vidám, tiszteletteljes légkörben.
 • Ezen kívül: 
 •    A heti LIVE alkalmával személyesen is felteheted a kérdéseidet, és megtapasztalhatod, hogy mások is hasonló csónakban eveznek. A kérdésekre közösen keressük majd a válaszokat, és megismerkedünk a PF esetfeldolgozó technikájával. A találkozókról felvétel készül, amit bármikor visszanézhetsz. 
 •    A hat hét alatt megkapod mind az 52 Pozitív Fegyelmezés eszközt PDF formájában, emellett egy ajándék gyakorló mappát is, amely gyors vizuális emlékeztető lesz, bármikor szükséged van ismétlésre.

Kérlek, befizetés előtt jelezd a regisztrációs szándékodat


A SZÜLŐTRÉNINGRŐL MONDTÁK

A pozitív fegyelmezés workshopon való első részvétel rávilágított arra, hogy van egy másik járható út is, amin végigmenve könyebben el tudom érni a gyerekeimnél a kitűzött célokat. Ehhez nekem is tanulnom és változnom kell. Köszönöm az ,,iránytűt”, amit ehhez a szemlélethez adtatok. (Anikó)

A szülőtréningről mondták

Újabb nagyon izgalmas két óra telt el úgy, hogy 15 percnek éreztem. Egyre mélyebbre ássuk magunkat a PF tárházába és értem meg, hogy azzal, ahogy én reagálok egy helyzetre, konfliktusra mit is üzenek a gyereknek, és hogy a “rosszul viselkedik” bélyeg hátterében mennyi minden is állhat. Magamra ismerek az összes szituációs játéknál, és megértem, hogy apró lépesekkel haladni tudok afelé, hogy egy olyan gyereket neveljek aki küzd, érez és gondolkodik. Kell ennél több? (Krisztina)

A Szülőtréningekről mondták

Az első online képzés meglepetésekkel indult: jó volt rácsodálkozni, milyen sokan részt veszünk és nem csak passzív hallgatók leszünk, hanem aktív résztvevők. A vége volt a legjobb: amikor szerepeket lehetett játszani, és a szülő végre gyerek lehetett. Ez egyébként nagyban segítette a hallottaknak a beépülését is. Egészen más egy műhelymunka keretében ismerkedni a Pozitív Fegyelmezés eszközeivel, mint csak olvasni róla. (Emese és Attila)

Bruncsák Anna,
Pozitív Fegyelmezés Szülőoktatóval

A kiegyensúlyozott, derűs otthonért,
ahol a tiszteletteljes
együttműködés a norma.


PROGRAMTERV:


1 HÉT

Mit szeretnél elérni? Nevelési típusok. Milyen a te szülői stílusod? A Pozitív Fegyelmezés 52 hatékony eszköze. A kapcsolatok – kapcsolódások varázsa

Gyakorlatok: GPS a jövőnkhöz, Utasíts vagy kérdezz? Jól esne most egy ölelés.

2 HÉT

Mi a Pozitív Fegyelmezés és miben segít neked? A kedves és határozott szülő 5 kritérium, amitől máris pozitívan fegyelmezel. Ami nem fér bele a Pozitív Fegyelmezésbe – Büntetés és következményei Az elme és a viselkedés – indulatkezelési technikák: amit mi tehetünk, amit taníthatunk.

Gyakorlatok: A kompetens óriás, Agy a marokban, Megnyugvóidő, Piaget bemutató – mit ért a kisgyermek abból, hogy NEM?

3 HÉT

A nem túl tökéletes szülő. A születési sorrend és a testvérviszály. Mi áll a viselkedés mögött? Tévhitek és téves célok. Nem a te feladatod boldoggá tenni a gyermekedet, de akkor mi a te feladatod?

Gyakorlatok: A hibaigazítás lépései, Téves célok táblázata, A testvérviszály és a 3 macska

4 HÉT

Hogyan járulunk mi hozzá a gyerek. gondolataihoz és viselkedéséhez?Természetes és logikus következmények. Megoldások. Családi gyűlés. Rutinok – rutinkerekek, rutintáblák, választó kerekek.

Gyakorlatok: Mr és Mrs Büntetés, családi gyűlés, rutintábla

5 HÉT

Mielőtt javítanád, kapcsolódj. Biztatás vagy dicséret? Visszabeszélés. Makacskamasz – képernyőidő

Gyakorlatok: fentiek mindegyike

6 HÉT

Az én dolgom                                                                           Miért olyan nehéz a változás? Hogy működünk, amikor “nevelünk”.                   

Mi az életmódbeli prioritásod? Mi a Jókered és mi az Ászod?                                                                                          A hibák, mint lehetőség a növekedésre. Légkörrel és mintával nevelünk. Megerősítünk vagy elbizonytalanítunk?                   Megoldást keresünk együtt: mindenki nyer. Gyakorlatok: Jokerek és Ászok, Megerősítés vs elbizonytalanítás