Szülőtréning

Háromalkalmas online szülőtréning (január 1O, 17, 24, du. 6-8 óra)

ELINDULT A REGISZTRÁCIÓ A JANUÁRI PROGRAMRA:

300 RON (6 óra interaktív képzés, személyes, online részvétellel. A párod ingyen részt vehet a tréningen veled! Mindhárom modul után PDF gyakorlómappát kapsz, a harmadik modul végén pedig mind az 52 Pozitív Fegyelmezés eszközkártyát megkapod PDF formátumban, hogy gyakorolni tudj velük)
Mire vagyunk együtt képesek nyugodt, vidám, tiszteletteljes légkörben?

A Pozitív Fegyelmezés olyan eszközöket ad a kezedbe, amelyek segítenek neked a jó családi légkörödet még jobbá tenni, “újrahuzalozni”, ami döcögősen megy, hogy megtartó érzelmi hálót nyújthass a gyermekednek és magadnak.

1


Mit szeretnék elérni?

Hogyan működik a Pozitív Fegyelmezés 52 hatékony eszköze? Bevezetés az eszközök használatába és a szülői megoldókörbe. Ismerkedés a Pozitív Fegyelmezés viselkedéspszichológiára és pszichoterápiás technikákra épülő tréning-modelljével.

2


Mi a pozitív fegyelmezés?

Miért viselkednek rosszul a gyerekek? Gyerekkori döntések és téves célok. A viselkedés mögötti gondolatok és érzések. Hogyan járulunk mi hozzá a gyerek gondolataihoz és érzéseihez.

Gyakorlatok: A kompetens óriás. Lenyugvó idő. A büntetés következményei.

3


Az én dolgom

Miért olyan nehéz a változás? Hogyan működünk, amikor “nevelünk”? Mi az életmódbeli prioritásunk? A hibák, mint lehetőség a növekedésre. Légkörrel és mintával nevelünk.

Gyakorlatok: Agy a marokban. Az Ász és a Joker kártyalapod. Hibák utáni helyreigazítás. A rutin ereje.A szülőtréning 100%-ban online történik, “google meet” felületen, jelenlétes találkozók keretében. A program interaktív, aktív bevonódást igényel.

Szeretnék belépni az ingyenes, ismeretterjesztő Facebook csoportba is: Pozitív Fegyelmezés Erdély FB

A tréningről mondták októberben:

“Kedves Anna Nagyon jó volt ez a szülőtréning! Csodálatos szakember vagy, ès egèszen biztosan egy szuper jó fej anyuka. Szívessen lennék a kislányod, hogy ilyen mintával induljak, de sajnos erről már lemaradtam. 😄 De komolyra fordítva a szót, nagyon hálás vagyok neked mindenért, amit kaptam: a rugalmasságodért, a nyitottságodért, a szakmai tudásodért, és ahogy azt át tudod adni. (stb) Az évek során sokmindent megtanultam arról, hogy mit NE CSINÁLJAK a nevelésben, és még többet arról, hogy mindennek oka van, és MIT MIÉRT NE CSINÁLJAK. De igazából már egy ideje keresem azokat a “kirakósdarabokat”, amelyeken azt írja :”EZT CSINÁLD HELYETTE”. Tudod, az az érzés, amikor valamit régóta keresel, és végre megtalálod, mint egy kincset. A cseresznye a tortán pedig az, hogy mindezt a testvéremmel együtt élhettem meg. Köszönöm ezt a lehetőséget is. Ja, és még a kiégésközeli állapotból is adott egy nagy lendületet, friss, új levegőt! Mert lehet, hogy már sokszor elrontottam, de érdemes mindig újra próbálni azzal a reménnyel, hogy ezúttal jobban sikerül (hacsak egy kicsit is) Köszönök mindent és kívánok sok sikert, sok-sok áldást és kitartást további munkádhoz. Nagy szüksége van rád a világnak! Tisztelettel Noémi.”

A pozitív fegyelmezés workshopon való első részvétel rávilágított arra, hogy van egy másik járható út is, amin végigmenve könyebben el tudom érni a gyerekeimnél a kitűzött célokat. Ehhez nekem is tanulnom és változnom kell. Köszönöm az ,,iránytűt”, amit ehhez a szemlélethez adtál.” (Anikó)

Újabb nagyon izgalmas két óra telt el úgy, hogy 15 percnek éreztem. Egyre mélyebbre ássuk magunkat a PF tárházába és értem meg, hogy azzal, ahogy én reagálok egy helyzetre, konfliktusra mit is üzenek a gyereknek, és hogy a “rosszul viselkedik” bélyeg hátterében mennyi minden is állhat. Magamra ismerek az összes szituációs játéknál, és megértem, hogy apró lépesekkel haladni tudok afelé, hogy egy olyan gyereket neveljek aki küzd, érez és gondolkodik. Kell ennél több?” (Krisztina)

Az első online képzés meglepetésekkel indult: jó volt rácsodálkozni, milyen sokan részt veszünk és nem csak passzív hallgatók leszünk, hanem aktív résztvevők. A vége volt a legjobb: amikor szerepeket lehetett játszani, és a szülő végre gyerek lehetett. Ez egyébként nagyban segítette a hallottaknak a beépülését is. Egészen más egy műhelymunka keretében ismerkedni a Pozitív Fegyelmezés eszközeivel, mint csak olvasni róla.” (Emese és Attila)

Szeretnék érdeklődi

Emailben: maternet@gmail.com

Telefonon: 0770321176