A szülői kompetencia, a közösségi háló és az érzelmi fejlődés összefüggése

Hogy érzed magad szülőként?

A közösségi médiából ömlenek a fejünkre a gondtalan-boldog családi fotók, amelyek mögött kivétel nélkül ott vannak a nehéz és kevésbé derűs pillanatok, csak úgy, mint nálatok, otthon. Arra viszont reálisan törekedhetünk, hogy több és több elégedett és nyugodt óránk legyen szülőként.

Jennifer S Miller, Shanon B Wanless és R. Weissberg tanulmánya alapján kiderül, milyen szoros összefüggés van a szülői kompetenciánk, a minket körülvevő közösségi háló, valamint az érzelmi fejlődésünk között.

A szerzők felhívják a figyelmet arra, hogy szülői kompetenciánk fejleszthető, sőt, a mi felelősségünk azt fejleszteni. Kiemelik a gyereknevelésről elérhető információ, képzések és fejlesztő csoportok jelentőségét, a tudatosságot, önszervezést, felelős döntéshozást. Mint kiderül, szülői készségeink fejlesztésével hozzájárulunk nem csak a gyermekünk optimális fejlődéséhez, hanem a saját mentális és fiziológiai egészségünket is védjük.

Hivatkozás: https://www.semanticscholar.org/paper/Parenting-for-Competence-and-Parenting-with-between-Miller-Wanless/d8fcf120780886c08b89c6e1ac97c0da2c3cbf32

Előző cikkek:

Új cikkek egyesesen a postaládádba:

Rólunk

Üdvözlünk! Két elhivatott édesanya vagyunk, összesen hat gyerekkel (3-3), akik családjuk mellett mások családi jólétéért, támogatásáért és tájékoztatásáért is küzdenek.

Tudj meg rólunk többet

Csatlakozz hozzánk a Facebookon: