Pozitív Fegyelmezés

“A szeretetteljes és következetes nevelés lett a megoldás a családunk nyugalmára. A Pozitív Fegyelmezés megmutatta nekünk, mire vagyunk képesek együtt, nyugodt, vidám és tiszteletteljes légkörben”

 • Amikor higgadtnak kéne maradni, meg kéne ölelni, de a tehetetlen düh átveszi az irányítást a szavaid, hangsúlyod felett …
 • Amikor pontosan tudod, mit kéne tenned és mit nem, mégis a rosszul működő örvénylő körforgásban találod magad …
 • Amikor el kéne kezdened, ki kéne tartanod, meg kéne tenned, és akkor jön az, ami erősebb nálad: “ááá, majd később/holnap/majd, amikor/nem is az én dolgom” …
 • Amikor felbosszant, elkeserít, nem érted, hogy miért visekedett így? Vajon tehetsz valamit, hogy ne forduljon többet elő?
Akkor jön a Pozitív Fegyelmezés, és a hibából esély lesz, a bizonytalanságból cél, a tehetetlenségből megannyi eszköz, és működő stratégia, amely megerősíti és fantasztikus készségekkel ruházza fel az egész családot.

Programjainkon MEGTANULOD,

               hogyan …

 • légy hatékony úgy, hogy az élvezetes is legyen közben
 • lehet szeretetteljesen és következetesen hosszútávú eredményt elérni
 • válik a gyerekből felelős problémamegoldó
 • csökkentheted a vitákat, makacskodást, hatalmi harcot
 • épül együttműködő és kölcsönös tiszteleten alapuló otthon
 • használd a Pozitív Fegyelmezés eszköztárát, és érezd magad kompetensnek
 • kapcsolódj, kapcsolódj, kapcsolódj
Ha készen állsz hatékonyan változtatni és változni, hogy a családod a jó légkörből a legjobb légkör felé fejlődhessen, neked szól a:

Három alkalmas, csoportos POZITÍV FEGYELMEZÉS ALAPKÉPZÉS 

/ 6 óra / 3 hét / élő személyes résztvétellel (Nagyváradon) vagy élő online résztvétellel

A képzés workshop formájában mélyíti el az új ismereteket, és biztosít gyakorlatot a Pozitív Fegyelmezés eszköztárában. A helyzetgyakorlatok során a szülők rálátnak a gyermekeiket mozgató “rugókra”, és megtanulják hatékonyan, tiszteletteljesen és szeretettel ápolni és fejleszteni azokat úgy, hogy közben saját magukról is sokat tanulnak. Az élmény alapú képzés feltárja, hogyan támogasd a gyermeked úgy, hogy közben magad is megerősödj.

A képzéssel megismered és használni tudod a Pozitív Fegyelmezés szemléletét. Lefektetheted egy kiegyensúlyozott és vidám légkör alapjait otthon:

 1. Kedves és határozott leszel egyidőben
 2. Segíted a gyermeked, hogy értékesnek érezze magát és tudja, hogy hozzád tartozik
 3. Hatékony leszel hosszútávon
 4. Értékes szociális és életvezetési készségeget tanítasz
 5. Ösztönzöd a gyermeked, hogy felfedezze a képességeit, erejét és fejlődő problémamegoldó gondolkodását építően használja

+1. Támogató közösség tagja leszel élőben és zárt facebook csoportban, amelyben hosszútávon lehetőség nyílik a gyakorlásra, egymás támogatására és kérdések, kétségek megbeszélésére.

 • Három alkalom (hat óra), élő, személyes részvétellel / Előnyök: A “Pozitív Fegyelmezés” című könyv, munkafüzet és Eszközkártyák három hetes kölcsönzése, élő élmény, nyomtatott tanulmányi anyagok és személyreszabott mappa.
 • Három alkalom (hat óra), élő online részvétellel / Előnyök: Online hozzáférés a segédanyagokhoz, online interaktív élmény az otthonod kényelméből, letölthető tanulmányi anyagok.

Ha az alapképzés után azon kapod magad, hogy túl jó a közösség, és túl fontos a tartalom, hogy itt hagyd abba, akkor van lehetőség a folytatásra!

Lepd meg magad (vagy ismerősőd) egy olyan ajándékkal, amely egy életen át tart.

Jelentkezz a Pozitív Fegyelmezés Képzésre, és ajándékozd meg magad önbizalommal és eszközökkel.


maternet@gmail.com

0770102113

Habár a Pozitív Fegyelmezés világszerte díjköteles, nem szeretnénk, hogy egy család a pénz hiánya miatt maradjon ki a pozitív fegyelmezés lehetőségeiből, ezért, ha nem tudod megengedni magadnak a képzést, de úgy érzed, nagyon nagy segítség lenne az életedben, írj nekünk egy motiváló levelet a maternet@gmail.com címre, amelyben indoklod a kérésed, és megbeszéljük a lehetőségeket.

A POZITÍV FEGYELMEZÉS SZEMLÉLETE – ALFRED ADLER, RUDOLF DREIKURS ÉS JANE NELSEN PSZICHOLÓGIAI ALAPJAIN – ARRA FEKTETI A NEVELÉS HANGSÚLYÁT, HOGY MINDEN EMBERI LÉNYNEK SZÜKSÉGE VAN KÖTŐDŐ KAPCSOLATOKRA ÉS A TUDATRA, HOGY ÉRTÉKES. AZ ADLERI PSZICHOLÓGIA (ÉS A POZITÍV FEGYELMEZÉS) SZERETETTELJESEN ÉS KÖVETKEZETESEN BIZTOSÍTJA AZ OPTIMÁLIS ÉS EGÉSZSÉGES HOSSZÚTÁVÚ DÖNTÉSEKET, AMELYEK SEGÍTIK A GYERMEK ÉS A SZÜLŐ KOMPETENCIA ÉRZÉSÉT ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT. AZ “EXPRESSZ MAGATARTÁS-JAVÍTÓ TECHNIKÁK” SOKSZOR KÁROSÍTJÁK A KAPCSOLATUNKAT ÉS HOSSZÚTÁVÚ NEGATÍV KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRNAK, EZÉRT AZ EGÉSZ CSALÁD ÉRDEKE, HOGY CÉLTUDATOSAN VÉRTEZZÜK FEL GYERMEKEINKET ÖNÉRZETTEL, ÖNBIZALOMMAL, EGYÜTTMŰKÖDÉSSEL ÉS KITARTÁSSAL – OLYAN ÉLETVEZETÉSI KÉSZSÉGEKKEL, AMELYEK ÁLTAL PARTNERRÉ ÉS SIKERES TAGJÁVÁ NŐNEK A KÖZÖSSÉGÜKNEK. A POZITÍV FEGYELMEZÉS ALAPJA A TISZTELETTELJES LÉGKÖR, A SZERETŐ KAPCSOLÓDÁS ÉS A KÖVETKEZETES (MEGOLDÁSKÖZPONTÚ) FEGYELEM.


Vélemények az alapképzésről:

EGY ÚJABB KLASSZ ERDÉLYI CSOPORTBA CSÖPPENTEM BELE. NAGYSZERŰ ÉDESANYÁK ÉS ÉDESAPÁK ALKOTJÁK EZT A CSOPORTOT. HOGY MI IS FOGALMOZÓDOTT MEG BENNEM E SZŰK KÉT ÓRA ALATT? TALÁN AZ, HOGY A GYERMEKI ÉRZÉKENYSÉG AZ EGYIK LEGCSODÁLATOSABB DOLOG, AMIVEL TALÁLKOZTAM. VALAMINT AZ, HOGY NEM A ” KELL TÖREKEDNÜNK, HANEM AZ EGYMÁS IRÁNTI FIGYELEMRE, S NE A VISELKEDÉS MILYENJÉT AKARJUK ELEMEZNI, HANEM A MÖGÖTTE LÉVŐ ÉRZÉSEKET. (BEA)

A pozitív fegyelmezés workshopon való első részvétel rávilágított arra, hogy van egy másik járható út is, amin végigmenve könyebben el tudom érni a gyerekeimnél a kitűzött célokat. Ehhez nekem is tanulnom és változnom kell. Köszönöm az ,,iránytűt”, amit ehhez a szemlélethez adtatok. (Anikó)

Újabb nagyon izgalmas két óra telt el úgy, hogy 15 percnek éreztem. Egyre mélyebbre ássuk magunkat a PF tárházába és értem meg, hogy azzal, ahogy én reagálok egy helyzetre, konfliktusra mit is üzenek a gyereknek, és hogy a “rosszul viselkedik” bélyeg hátterében mennyi minden is állhat. Magamra ismerek az összes szituációs játéknál, és megértem, hogy apró lépesekkel haladni tudok afelé, hogy egy olyan gyereket neveljek aki küzd, érez és gondolkodik. Kell ennél több? (Krisztina)

Az első online képzés meglepetésekkel indult: jó volt rácsodálkozni, milyen sokan részt veszünk és nem csak passzív hallgatók leszünk, hanem aktív résztvevők. A vége volt a legjobb: amikor szerepeket lehetett játszani, és a szülő végre gyerek lehetett. Ez egyébként nagyban segítette a hallottaknak a beépülését is. Egészen más egy műhelymunka keretében ismerkedni a Pozitív Fegyelmezés eszközeivel, mint csak olvasni róla. (Emese és Attila)


Üdvözlünk! Két elhivatott édesanya vagyunk, összesen hat gyerekkel (3-3), akik családjuk mellett mások családi jólétéért, támogatásáért és tájékoztatásáért is küzdenek.

Kész vagy olyan szülővé küzdeni magad, akit te is szeretsz? Tarts velünk, és megmutatjuk neked, hogyan tudod lépésről lépésre beépíteni a Pozitív Fegyelmezés eszköztárát a családod életébe.

Tudj meg rólunk többet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s