“Anyaerősítő Workshop” részletek

Az „Anyaerősítő Workshop” azoknak a várandós kismamáknak, és újrakezdő anyukáknak szól, akik a szülésen túl, szeretnének a szoptatás időszakára is felkészülni.

A szoptatás sikerét rendszerint az anyák elhatározásához, a helyes információ – szükség esetén pedig a szakavatott segítséghez – és a környezet támogatásának hármas feltételéhez kötik. Ezért a workshopot e három alappillér megerősítésére terveztük a következő témakörök szerint:

  • A szülés módjának hatásai a szoptatásra.

Milyen az optimális kezdet a baba és anya számára, és milyen az optimális folytatás? Mi történik az első napokon?

  • Igen, létezik “negyedik harmad”.

 Hogyan kapcsolódik elválaszthatatlan egységbe a várandósság, szülés és szoptatás időszaka. Hogy működik a tejtermelés, és ha ilyen alapos ismereteink vannak róla, akkor honnan ered az a sok tévhit, amely olyan átláthatatlanná és megfoghatatlanná teszi a szoptatás sikerét. Hogyan kerüljük el a szoptatási nehézségeket, ha mégis találkozunk velük, hogy ismerjük fel, és mit tehetünk a gyors megoldás érdekében?

  • A kisbaba valódi szükségletei.

Mennyit és hogyan alszik, mennyit szopik, mennyit és miért sír, mennyit kéne ölben legyen egy csecsemő. Éjszakai gondoskodás. Hogyan lehet a baba válaszkész gondozása mellett magunkra is figyelni?

Az Egészségügyi Világszervezetnek, és számos komoly kutatásnak köszönhetően ma már rendkívül gazdag szakirodalom áll a rendelkezésünkre, amely megválaszolja fenti kérdéseket, és segít megalapozott döntéseket hozni a továbbiakban.

A Workshop célja az ismeretterjesztésen kívül, hogy egy összetartó anyaközösséget formáljon, ezért a helyek száma korlátozott, és a csoport a három alkalom alatt zárt. Amennyiben mégis csak egy alkalmon szeretnél részt venni, kérjük jelezd szándékodat telefonon, mert ebben az esetben a részvételi díj is módosul.

A részvételi díjjal a Maternet Egyesületet támogatod, és segíted az anyák könnyebb boldogulását.

További részletekért keress minket bizalommal a maternet@gmail.com címen, vagy a 0770102113 telefonszámon, Kovács Katalin szervezőnél.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s