Anyaerősítő

háromalkalmas élő, vagy online jelenléttel
kétalkalmas élő műhelymunka

A szoptatás egy pótolhatatlan ajándék! 

Már a terhesség elején büszkén mondtam, ha bárki kérdezte – “igen én szoptatni fogok!”… de nem tudtam igazán mivel is jár ez a valóságban.

Körülbelül a 7. hónapban voltam mikor egy barátnőm felhívta a figyelmem az Anyaerősítő Workshopra, amire együtt el is mentünk, részemről azzal a gondolattal, hogy lehet hallok valami újat. Akkor még sejtelmem sem volt, hogy az ott kapott információk és az előadók támogatása nélkül, ma nagy valószínűséggel tápszeren élne a kis drágám.

Ott hallottam először például az ajakfék folgalmáról, ami kiderült: nekünk is akadályozta a helyes mellretapadást, és ez nagy fizikai fájdamat okozott nekem. Aztán vannak pozíciók, gyakorlatok, amiket fontos betartani a kellemes és fájdalom mentes szoptatáshoz.

Igen, be kell vallanom, volt pillanat amikor nagyon közel álltam ahhoz, hogy feladjam. Talán így is történt volna, ha nem kaptam volna támogatást és információt Annától és Katitól a legnehezebb pillanatokban.

Tudtam, hogy a tápszer meg sem közelíti amit az anyatej nyújt. Tudtam, hogy képes vagyok megoldani a problémákat, és tudtam, hogy számíthatok segítségre.

Ma én is elmondhatom, hogy a szoptatás az egyik legnagyobb ajándék amit magunknak – a gyermekemnek és nekem adhatok.

Szeretnék minden leendő édesanyát bátorítani:

Érdemes kitartani – valóban van fájdalommentes szoptatás, és ha segítségre van szükség, nem szégyen támogatást kérni!

Adjon erőt a tudat, hogy a gyermek jövőjébe, érzelmi és testi egészségébe fektetünk bele.

Dandu Gabriella

Az anyák közössége és tapasztalata felemelő, és erőt adó. Támogató légkörben egymástól tanulni és egymást megerősíteni a legszebb célja ezeknek a találkozóknak.

Meghallgatható találkozó – podcast:

https://maternet.ro/szoptato-anyaerosito-podcast/